Val av markis i Stockholm

Om du som bor i Stockholm planerar att införskaffa en markis är ditt val av storlek, modell och eventuella tillbehör oerhört viktigt. Markiser är effektiva solskydd som kan monteras på uteplatsen, altanen, fönster eller balkongen för att blockera solljus. Det är viktigt att du väljer en markis i Stockholm som passar din bostad och dina förutsättningar för att du ska få ut vad du behöver från din markis.

Storlek och kvalité

Generellt finns det två typer av markiser, korgmarkiser och rak fallarmsmarkiser. Korgmarkiser har en böjd form och passar bra på fönster medan fallarmsmarkiser passar bättre för terrasser och altaner. Det är viktigt att du väljer en markis med rätt längd och storlek för att uppnå bästa möjliga funktion. Om du har en väldigt stor altan i Stockholm kan det vara bättre att införskaffa två markiser och placera dessa bredvid varandra än att försöka hitta en väldigt stor markis. Att installera Avgörande markis stockholm kan vara lite av en process och slutkostnaden för markis och installation är inte superbillig. Därmed kan det vara värt att investera i en markis av lite högre kvalité, så du kan njuta av den i många år framöver. Profilerna kan antingen vara av plast eller aluminium. Aluminiumprofiler med aluminiumkomponenter är lätta och enkla att hantera och har längre livslängd än de av plast. Gällande själva markiser bör den vara av akryl, då akrylmarkiser är tåliga och inte bleks av solen.

Montera markis i Stockholm

Något att tänka på när du väljer markis i Stockholm är hur monteringen fungerar. Markisen måste nämligen förankras ordentligt i väggen och om markisen har en motor måste denna monteras fackmannamässigt. Om du väljer att införskaffa en något mer tekniskt avancerad markis kan det vara värt pengarna att ta hjälp av en fackman för att säkerställa att monteringen går rätt till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *