Proteinpulver som vegan främjar muskelbyggandet

Proteinpulver specialiserats för de med kost som vegan har använts länge för att främja muskelbyggandet för de som tränar och används både av professionella och vardagsidrottare. Målet är att stärka kroppen, bygga muskler på ett effektivt sätt samt att få ut en optimal effekt av varje träning och att få en snabb återhämtning. Där kommer proteintillskotten in i bilden. Protein är näringsämnet som förhindrar nedbrytning av muskelmassa när man tränar och hjälper kroppen att återhämta sig.  Veganrörelsen blir allt mer populär och det är även en av orsakerna till att veganskt proteinpulver blir mer och mer populärt. Många väljer att leva och äta grönt idag och proteinpulver som är veganskt passar därför alldeles utmärkt. Vad är då veganskt proteinpulver? Det är ett proteinpulver som är gjort enbart av veganskt protein.

Vad är en källa till veganskt protein?

Proteinpulver är ett pulver som man blandar till en dryck, antingen med mjölk, vegansk mjölkdryck eller vatten. Tillskottet konsumeras antingen före eller efter träning beroende på vad man föredrar. Källan till veganskt protein kan variera olika produkter emellan, men överlag kommer det från frön, grönsaker och baljväxter. Proteinpulver som är anpassat för veganer innehåller alltså inga animaliska substanser. Med andra ord är det en helt grön produkt. Den stora frågan som brukar ställas i samband med veganskt proteinpulver är om det har samma bra effekt som dess animaliska motsvarighet? Svaren är inte entydiga. Enligt forskarna saknar icke-animaliskt proteintillskott en del aminosyror som finns i de animaliska motsvarigheterna vilket betyder att effekten av intaget kan variera.

Kombinera vegan proteinpulver med balanserad kost

Ett bra sätt att få en hälsosam kombination av alla näringsämnen är att äta en balanserad kost. Vegansk kosthållning utesluter mejeri-, och köttprodukter som är källor till viktiga ämnen som kroppen behöver få i sig för att fungera bra. Att tänka på sin kost är extra viktigt när man tränar. Kombinera gärna vegan proteinpulver med välvalda måltider som inkluderar bland annat färska sallader, kolhydrater och proteiner i form av baljväxter och vitaminer. Att blanda olika typer av proteinpulver kan också vara en smart väg att gå. Proteintillskott kombinerat med rätt kost leder till optimal träningseffekt och en frisk, vältränad kropp. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *