Ta ett coronatest i Malmö

Genom att ta ett coronatest i Malmö får du reda på om du är eller har varit smittad. Under en pandemi kan det vara svårt att veta hur man ska testa sig på ett så säkert sätt som möjligt. Både för andras skull men även sin egen. Corona-symptom kan variera mycket från person till person, vissa får allvarliga symptom medan andra knappt märker av smittan.

Ta coronatest i Malmö

Boka online och ta ett Uppseendeväckande coronatest Malmö för att veta om du är smittad eller har varit. Kliniken i Malmö erbjuder fyra olika test:

  • PCR-test
  • Antigentest
  • Reseintyg
  • Antikroppstest

Är du osäker på vilket test det är du bör ta kan du alltid ringa kliniken för att få hjälp. Ta hänsyn till att man för att minska smittan inte erbjuder drop in, utan du måste boka din tid i förväg. På detta vis kan kliniken se till att ni inte är många i väntrummet samtidigt och kan därmed minska smittspridningen.

Kort sagt så visar PCR-test och antigentest om du har smittan aktivt vid provtillfället, medan antikroppstestet visar om du har antikroppar mot viruset och därmed haft det vid ett tidigare tillfälle. Behöver du ett reseintyg så testar du helt enkelt om du har en aktiv smitta utan att du har några symptom. De allra flesta länder kräver just nu att du har ett reseintyg som bekräftar att du är frisk och inte smittbärande.

Ska du ut och resa bör du dessutom kolla upp vad landet har för restriktioner, då varje land har sina egna regler. Regler rör huruvida du ska sitta i karantän, vad för papper du ska ha med dig samt att landet kan begära att du tar ett nytt test när du landar.

Hur testet går till

Hur provtagningen går till beror på vilket test du väljer. Vid aktiv smitta tas ett prov från näsa och svalg med en bomullstuss. Antigentest ger svar inom någon timme medan PCR-test tar upp till tre dagar.

För antikroppar tar man ett blodprov via ett stick i fingret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *